Ja , så blev det till sisst!

image205
men tyvär började takfärgen spricka upp när jag hade rollat det!
Hm det ser ju rätt stökigt ut, ska se om jag har nån bättre bild kanske....

"Näej, dom ska till smedjan!"

ja så lät det bland annant igår när jag drog med frugan på Bio, Guillous ARN film var den enda som gick den sena timmen (timme nr 9 på kvällen) i Uppsala... och tycker man om att skratta så kan jag rekommendera filmen, till och med Mikael Nykvist (reletivt renommerad svensk skådespelare)  drog så pinsamt dåliga repliker att man inte kunde göra annnat än att skratta, det var en befrielse när ARNs mor äntligen dog då man slapp höra henne tala...

En rekommendation till regisör Peter Flint är att uppföra uppföljaren som stumfilm, eller hoppas på att tyskarna dubbar och sedan se den med svensk text.
Ett annat knep är klippa bort allt utom krigscenerna, då kanske den skulle fungera och kanske likna böckerna liite mer!
image204

Svärmor! we have a problem

Det är din dotter som vanligt, ja din yngsta dotter.....image202

Hon har redan snott tillbaks den enda byrå vi äger, fyllt varenda ikeaback och tvingat ifrån mig halva min garderob! Men det finns ändå ett överflöd av kläder kvar och hon har redan börjat mörka klädinköp för mig (jag tyckte att ett jackinköp i månaden borde räcka).
Eftersom det inte existerar några natthögsbord funderar jag på att skaffa en byrå till mig själv i stället, men vilken ska man välja, är själv sugen på den undre, borde kanske köpa båda!

Natthögsbord...

Varför finns det inga natthögsbord på internet, bara 2 träffar på google!
Nog för att det låter lite konstigt,, men jag har alltid sagt natt-högs-bord, nej jag förstår inte...
får köpa en byrå och ha som sängbord istället tror jag.

Puss på dig Frugan, nu kommer jag hem!

image201

Amerikansk kommersialism, nooop!

Sorry frun, men jag vill redan nu göra klart för dig att någon annan inte ska få bestämma när jag ska slösa på min kärlek! - nej sluta, jag tyer icke mer! jaja okej vi får väll se...

Injera med Doro Wot hos en Canslätta

image194image195

Att det skulle krävas en Canslätt för att göra Injera Wot, det är under all kritik.  Ekarna borde skämmas, den som möjligtvis slipper undan (citat mamma -" Andreas och Johanna Ääälskar det men Joel, han har inte riktigt lärt sig tycka om det..."  som hon säger varje gång vi äter det) är väll jag då.
Frugans syster bjöd i alla fall på äkta Etiopisk nationalrätt med egengjord Berberekrydda och riktig teff i Injeran och en underbar Doro(kyckling) Wot med många ägg. ja helt sjukt att hon lyckades så bra på första försöket. Så Mamma nu slipper du inte undan längre, utnyttja Etiopier när du själv borde klara av det. och syrran kanske kan laga det själv istället för att springa på Addis och käka det varje vecka!

Maria visar sitt trekvartsleende och Micko, ja honom blir vi visst inte av med!

Amerika-resan

image191
Vet inte om det är bestämt men jag har i alla fall börjat planera för en roadtrip genom USA till sensommaren. San Fransisco till N.Y. via Tulsa och grand Canyon och gärna på Route 66.... vem vill följa med, eftersom frun efterfrågar mer kärlek till henne här på bloggen kanske man ska fråga henne! 
Trippen (exclusive flyg)  är på 5408 kilometer och kan klämmas på 56 timmar men 4-5 veckor är kanske ett skönare tempo,  med ett längre stopp i Tulsa, ja om broder godkänner!
Frågan är om man ska släpa med Skodan eller hyra bil där, hm?

Rollergirl...

image186
Konsulterna togs till nåder och fick följa med ut när Bromma tackade av och firade några knegare i onsdags och är det gratis brukar jag följa med. Kvällen bjöd på femkamp och mat men höjdpunkten var nog ändå en hjälplös tjej på rullskridskor...
Testade att mätta tapeten med klister igår men tyvär, så helgen är räddad och medans någon ställer in sina planer för helgen för att färdigställa ett äktenskapligt hem bestämmer sig andra för att åka bort och sova över hos vänner...


Asienresan... just ja den!

Tänkte jag skulle försöka berätta lite om the Great Mekong resan själv, kanske lite bilder, några anekdoter ... men jag är helt slut har inte en lugn stund (förutom på jobbet möjligtvis), ibland vill man bara ta det lugnt när man kommer hem efter jobbet, kanske läsa ut den sista Stieg Larsson boken, dricka lite läsk och sitta på toan ett tag, men dom dagarna är över på grund av 6 lager tapet! Funderar på att hoppa av jobbet ett tag, ta semster kanske plugga igen,eller bli föräldraledig så man får lite tid över ...

image184
men att få ledigt efter 6 veckors semester eller få frun gravid ( - "joel! du inser väll att Vi inte kommer skaffa barn än på flera år") känns inte realistiskt!


Skulle egentligen till Romme Alpin i helgen med CC men orkar/hinner inte, funderar på att kanske spackla över tapeten, men jag vet inte. Leffe säger att det nog är bättre att försöka mätta tapeten med tapetklister men att det nog ändå är bäst att ta bort den...  ja jag vet inte, men frugan brukar ju alltid ha svar på tal, får nog rådfråga henne.....

Varför behöver en man en fru?

Mitt liv går in i en ny fas, leva och överleva som gift.
Micko blev utkörd i helgen, tog själv tag i att låna bil och släp så att det verkligen skulle bli gjort (Passade även på att köra hem lite sängdelar från en småländsk möbelfirma),  så nu är det bara jag o frun....  påfrestningarna har redan börjat!
Innan nya sängen monteras tänkte vi renovera sovrummet med lite färg, tyvär sitter sedan innan SEX lager med tapet ivägen, så någon har slitit hela kvällen efter jobbet med att få bort den.... Frun kom lägligt på att hon självklart var tvugnen att baka semlor så jag fick slita själv.
Men den som väntar på något gott.... senare på kvällen gick hon och vispade grädde och gjorde iordning 2 semlor med florsocker på och kom till TV:n, när hon ätit upp båda sa hon - " Det finns kanske lite grädde kvar om du också vill göra en! "

Ikväll tänkte jag baka nått o smaska i mig medan hon renoverar klart rummet!*


Noas carPhone och en olycklig Micko

* Micko, jag saknar dig redan!


RSS 2.0